Se alla

Begränsa tiden för fyrverkerier – för djurens och övriga lidandes skull!

Fredag 29 december 2017

Pressmeddelande
Wallström (L): Varför är de styrande (S, KD och C) så passiva?

Jag lämnade in en motion till kommunfullmäktige för snart ett år sedan som skulle utreda och verkställa en begränsning av tider för fyrverkerier i Örebro, för människor och djurens skull. Nöje kan aldrig gå före rädsla och lidande.

Ännu har motionen inte hanterats.

Motionen handlar om att utreda om vi i ordningsstadgan kunde förkorta tiden för avfyrande av raketer. Varför det ska vara tillåtet för alla över 18 år att fritt skjuta raketer under hela nio timmar (kl 16-01) är obegripligt. Tidsspannet kunde vara mycket kortare och ändå tillfredsställa eventuella behov av salut inför det nya året.

Fyrverkerier skapar onödigt lidande och Liberalerna vill begränsa tiden så det finns större chanser att undkomma. Själv ser jag inte några som helst behov av fyrverkerier, men ett helt förbud är jag inte för.

Förslaget är önskat av många och motionen till kommunfullmäktige är skriven så att den enkelt skulle kunna besvaras med förslag på åtgärder. Varför det ska det gå ett helt år innan den ens behandlas är svårt att förstå.

Nu är det nyår igen och många djur och en hel del människor ska återigen lida för andras nöjes skull. Hur kan det vara så svårt att ta ställning mot lidande? En begränsad tid för fyrverkerier hade, till att börja med, varit ett steg i rätt riktning.

För mer information kontakta:
Karolina Wallström Kommunalråd Liberalerna Örebro
Tel: 070-341 10 64
E-post: karolina.wallstrom@liberalerna.se