Se alla

Liberalerna väljer Karolina Wallström som toppkandidat!

Fredag 24 november 2017

Vid nomineringsmötet 23 november valdes Karolina Wallström till Liberalernas toppkandidat inför valet till Örebro kommun. Därmed toppar hon för andra gången Liberalernas lista till kommunfullmäktige. Liberalerna har därmed som enda parti i Örebro fastslagit en varvad lista med en kvinna på topp.

– Jag är så glad för förtroendet att toppa Liberalernas kommunlista i Örebro. Det är ett spännande och ansvarsfullt uppdrag, säger Karolina Wallström.

– Det är inte många listor i Örebro som toppas av en kvinna. Nu får väljarna i Örebro en kvinna med socialliberala värderingar att rösta på, som tror att det mesta börjar med att ge alla en chans att utvecklas oavsett ålder, bakgrund eller funktionsnedsättning.

– Jag tror på ett samhälle där alla får möjligheter att göra det de är bäst på, individer, företag och föreningar/organisationer. Det förutsätter att vi minskar på det offentligas ”monopol” att bestämma över andra.
– Nu är det bara att kavla upp ärmarna för att arbeta för mina arbetsgivare, Örebroarna! Stort tack till alla som tror på mig, avslutar Karolina Wallström.

Andranamn på listan är Carl Kling, en ung man med högt ställda politiska ambitioner.
– Jag är mycket tacksam för förtroendet och lovar att förvalta det efter bästa förmåga. Mitt mål är att Liberalerna ska bli ännu tydligare i hur vi gör Örebro till en friare kommun. Nu ser jag fram mot valrörelsen och kampen för att få in fler liberala politiker i Kommunfullmäktige, politiker som förstår värdet av varje skattekrona Örebroarna betalar, säger Carl Kling.

Liberalernas lista till Örebro komman omfattar 64 namn. De tio första personerna på listan är:

  1. Karolina Wallström
  2. Carl Kling
  3. Ulrica Solver Gustavsson
  4. Patrik Jämtvall
  5. Marianne Thyr
  6. Magnus Riseby
  7. Olivia Angermayr
  8. Johan Åqvist
  9. Gunilla Werme
  10. Martin Mestanza

För en fullständig lista kontakta:
Jerker Lindgren, politisk sekreterare, tel: 076-551 49 01, e-post: jerker.lindgren@liberalerna.se