Se alla

Karolina Wallström möter Anna Manell

Onsdag 14 september 2016

Karolina Wallström (L) Kommunalråd i Örebro intervjuar Anna Manell (L), politiker från Uppsla på Örebrobesök.
Anna Manell arbetar med att utveckla Liberalernas skolpolitik och i sitt arbete besökte hon Örebro för kunskap och inspiration.

Efter dagen i Örebro säger Anna:

– Som skolpolitiker är det alltid bra att kunna lära av hur andra gör i andra kommuner. Mitt besök i Örebro gav mig mycket att fundera vidare på. Nyanlända barn och ungdomar och elever med annat modersmål ställer andra krav på hela förskolor- och skolverksamheten.

– Perrongen, som alliansen startade 2009, klarar av engagemang, stor arbetsbelastning, flexibilitet och med fokus på elevernas förutsättningar. Imponerande minst sagt. Även hur Örebro kommun fördelar resurser till skolor och hur skolorna tar sig an alltmer blandade elevgrupper. Det ställer höga krav på lärarna och ett stort ansvar hos kommunen. Detta återfinns inte alltid överallt i Sverige, tyvärr.

– Därför ska man lära av de goda exemplen. Det här där ett åtagande som inte går att fuska sig igenom. Det är de här barnen som ska ut och jobba sen och då måste vi se till att ha en skola i världsklass, oavsett varifrån eleverna kommer.

– Idag fick jag många nya förebilder.

Anna Manell (L)
Leg lärare, skolpolitiker

Se videoklipp här…