Se alla

Stort grattis alla studenter!

Fredag 9 juni 2017

I dag är en stor dag för dig som går ut gymnasiet och jag vill lyckönska dig och alla som kommit så här långt. Du som har godkända betyg har bevisat för både dig själv och andra att du är redo för nästa steg. Har du inte lyckats lika bra finns ändå goda möjligheter att komma vidare. Kunskap är nyckeln till frihet och självbestämmande.

Vårt uppdrag som politiker är att ge alla barn och ungdomar en lika bra start i livet som du som klarat gymnasiet fått. En grundskola som utbildar för att ge möjligheter till en bra fortsättning. En bred gymnasieutbildning som ger rikt med alternativ för allas olika behov, förutsättningar och vilja. Utifrån egna val ska vi erbjuda program i bra lokaler. Det fria skolvalet är viktigt för att både tillmötesgå behoven men också för att engagera för en egen framtid.

Nu firar vi studenten och att sommaren är här. Det är kanske med spänning du ser fram mot hösten och vad du ska göra då. Min höst kommer innebära ett fortsatt arbete för att de som kommer efter dig ska kunna gå i de bästa skolorna, både grundskola och gymnasiet. Jag vill med mitt arbete som politiker att allt fler ska få sjunga som du och dina klasskompisar gör i år: ”Sjung om studentens lyckliga dag!” Lycka till!

Karolina Wallström (L) Kommunalråd