Se alla

Varför inte Kenneth Nilsson (S)?

Måndag 29 maj 2017

I Nerikes Allehanda kan vi läsa att kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (S) ska möta de missnöjda företagarna på Ekersgatan. Bra, tycker jag, men varför behövs det en uppmaning från NA:s ledarskribent Lars Ströman innan Kenneth Nilsson reagerar?

Kennet Nilsson säger sig inte vara rädd för en diskussion med dessa hårt drabbade företagare och konstigt vore det väl annars. Kenneth Nilsson är, som kommunstyrelsens ordförande, ytterst ansvarig för det som sker i kommunen.
Men varför tar inte Kenneth Nilsson kontakt med de personer, både brukare men också anhöriga och personal som drabbats av vårdskandalen kring Elgströmska huset?

Kring Elgströmska huset har det från Socialdemokratisk sida inte gjorts några uttalanden eller annat till stöd för dessa oskyldigt drabbade. Här har socialdemokraterna, som det största partiet i den styrande minoriteten, en uppenbar roll och möjlighet att ta ett aktivt ansvar. Men de tiger och gömmer sig!

Under mycket lång tid har dessa, helt oacceptabla missförhållanden fått fortgå. När de väl uppdagas låter ordförande för vård- och omsorg väster bli att informera sin egen nämnd. Inte heller Programnämndens ordförande Per-Åke Sörman (C) får någon information. Ledamöterna i Programnämnd Social välfärd blir informerad om vårdskandalen genom NA! En anmärkningsvärd hantering som jag i tidigare artikel har kritiserat.

Från Kenneth Nilssons och socialdemokraternas sida tycker jag det är dags att möta verksamheten och dess brukare, anhöriga och personal för att ta en seriös diskussion och sätta sig in i vad som förevarit och vad som planeras att genomföra. På det sättet visar Kenneth Nilsson lika mycket respekt för de drabbade på Elgströmska huset som företagarna på Ekersgatan.
Men kanske denna uppmaning behöver framförs av NA:s ledarskribent för att få effekt?

Johan Åqvist (L)
Presidieledamot Programnämnd social välfärd
Liberalerna i Örebro kommun